Miten luulin ihan, että olin elokuussa kirjotellut tänne, mutta enpä näköjään ollukaan :P Nytpä siis parin kuukauden kuulumiset kerralla. Otsikon mukaisesti aika todellakin lentää. Viikot ja kuukaudet vilisee silmissä ja syksykin alkaa olla jo aika pitkällä. Muutama kirpakka aamukin jo ollut. Mutta kaunista alkaa olla kun aurinko paistaa ja puissa on ihanat värit.

Isommalla pojalla on alkanut hirveä uhma, joka kohdistuu pääosin minuun. Isäänsä ei uhmaa niinkään paljon. Johtunee varmaan siitä, että minä täällä päivät oot sen kanssa ja isänsä töissä. Isi on paljon kivempi sitten kun sitä näkee vaan muutaman tunnin päivässä :>. 1,5 v neuvolassa käytiin viime viikolla. Siellä oli kaikki ok. Puhuttiin tästä omasta tahdosta ja kuinka se on vanhemmalle vaativaa. Myönnetään, että on tällä viikolla ollut kyllä huumori muutamat kerrat lopussa kun kymmenettä kertaa kiellät samasta asiasta ja joka kerta lapsi vetää tuhannen raivarit kun ei saa tahtomaansa läpi. Ehkä se loppuu sitten joskus parikymppisenä :P. Pojan mitat neuvolassa olivat 12,8kg ja 85,2 cm. Normaalisti kasvaa ja reippaaksi pojaksi kehuttiin. Puheesta lääkäri sanoi, että 2v neuvolassa sitä sitten mietitään jos ei siihen mennessä oo alkanut. Ite luulen, että se tulee sitten ihan yhtäkkiä jossain vaiheessa. Töissäkin tuntui usein, että just 1,5v -2v välillä lapset ihan yhtäkkiä oppi puhumaan ja sanoja tuli sitten kuin sieniä sateella. Viikonlopun aikana saattoi tulla muutama kymmenen sanaa lisää vaikka edellisellä viikolla oli ollu vain pari sanaa käytössä.

Pikkuveikalla oli 5kk neuvola ja sielläkin oli kaikki ok. Painoa oli 7,2kg ja pituutta 67,1 cm (4kk 7,1kg ja 65cm). Käyrissä oli pieni notkahdus, mutta on kuulemma normaalia täysimetetyllä vauvalla. Saatiin vielä lupa jatkaa pelkällä maidolla ja katotaan sitten seuraavassa neuvolassa kiinteiden alotusta. Pieniä maistiaisia kuitenkin on jo annettu. On saanut itsekseen omin sormin laitella suuhun mm. parsakaalia ja maissinaksuja. Myös karjalanpiirakka ja ruisleipä maistuivat :). Pieni ihminen oli ihan filareissa kun sai itse syödä ja kun vielä pääsi isoveikan viereen istumaan ruokapöytään niin olihan polleana. On se niin iso jo. Liikkumistakin harjoittelee jo kovasti. Kohta noita ei pitele enää mikään :>

Mukavia syyspäiviä!

Adalmis ja  pojat 1v 6,5kk ja 5kk 1vko